Κλείσιμο
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Αναζητηση
Filters

ΕΞΥΠΝΟΙ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερο δικτυωμένος το IoT δημιουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο συσκευών που ανταλλάσσουν τακτικά δεδομένα μεταξύ τους. Όπως έχουμε γράψει και αναλύσει σε παλαιότερο άρθρο που αναφέρεται στο όφελος του Internet Of Things (IoT) στη ζωή μας, ήρθε η ώρα να δούμε και να κατανοήσουμε περισσότερο τη χρηστικότητα και τα οφέλη της τεχνολογίας αυτής σε ένα μεγάλο τομέα που είναι η ‘’έξυπνη’’ θέρμανση στα σπίτια μας.

Σε μια Ελλάδα που χτυπιέται εδώ και χρόνια από την οικονομική κρίση και ανέχεια η λύση ότι υπάρχει εύκολος τρόπος να έχουμε ζέστη στο σπίτι μας, σε θερμοκρασία που ικανοποιεί τις ανάγκες μας με χαμηλά κόστη φαντάζει εξωπραγματικό. Και κάπου εδώ μπαίνει η τεχνολογία InternetOfThings με τους ‘’έξυπνους’’ θερμοστάτες. Και όταν λεμέ ‘’έξυπνος’’ θερμοστάτης σημαίνει να κατανοεί της ανάγκες μας.

Πάμε να δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τι διαφορετικό έχουν και τους ξεχωρίζουν από τους απλούς αναλογικούς ή ψηφιακούς θερμοστάτες που μέχρι τώρα έχουμε στα σπίτια μας.

Ο Έξυπνος Θερμοστάτης έχει αναπτυχθεί για να σας παρέχει ιδανικές συνθήκες άνεσης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των λειτουργικών εξόδων από τον πρώτο κιόλας μήνα!

Βρίσκεται πάντα σε επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο σας χάρη στους ακριβής αισθητήρες που διαθέτει για τη θερμοκρασία, την υγρασία, την φωτεινότητα την παρουσία και ανίχνευση μεικτών αρωματικών ουσιών/ σωματιδίων κ.α.λ. Δεν χρειάζεστε πρόσθετη καλωδίωση ή προγραμματισμό. Αυτά τα αισθητήρια επιτρέπουν στον Έξυπνο Θερμοστάτη πλήρη αυτονομία. Ο έξυπνος Θερμοστάτης συνδέεται στο οικιακό σας ασύρματο δίκτυο έτσι ώστε να μπορείτε να τον ελέγξετε από που και αν βρίσκεστε μέσω εφαρμογής από το smartphone ή tablet σας πολύ εύκολα και γρήγορα.

Ο Έξυπνος Θερμοστάτης προσφέρει ένα πακέτο ουσιαστικών πλεονεκτημάτων. Δημιουργεί το ιδανικό κλίμα στο χώρο σας με τη βέλτιστη διαχείριση ενέργειας. Εκτός από την επίτευξη αυτών των στόχων, ο Έξυπνος Θερμοστάτης σάς προσφέρει πολλά άλλα προνόμια

Όπως:

  • Διαισθητική χρήση και αυτόματες αναβαθμίσεις
  • Υγιεινές συνθήκες Εσωτερικού Χώρου
  • Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και ταυτόχρονα μείωση του ενεργειακού κόστους
  • Ιδανική θερμοκρασία χώρου σε λιγότερο από μια ημέρα

Και αφού έχουμε κατανοήσει τι σημαίνει και τι είναι οι έξυπνοι θερμοστάτες και που μας ωφελούν ήρθε η ώρα να δούμε ορισμένους από τους καλύτερους:

  • Netatmo Smart Thermostat της Nexion

 

Aποτελεί έναν τεχνολογικά προηγμένο θερμοστάτη με τον οποίο μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 37% ενέργεια και παράλληλα να βελτιστοποιήσετε τη θέρμανση της κατοικίας σας μειώνοντας στο ελάχιστο τις εκπομπές άνθρακα. Το Smart Thermostat σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεστε, ενώ μπορείτε να προγραμματίσετε τη θέρμανση έτσι ώστε το σπίτι να είναι έτοιμο για τη στιγμή που θα επιστρέψετε από την δουλειά σας. Επιπλέον, απαντώντας σε 5 απλές ερωτήσεις, το Thermostat δημιουργεί αυτόματα ένα πρόγραμμα το οποίο είναι βασισμένο στις συνήθειες και το lifestyle σας, και έτσι χρησιμοποιείτε θέρμανση μόνο όταν την χρειάζεστε πραγματικά. Διαθέτει επίσης λειτουργία Auto-Adapt κατά την οποία υπολογίζει τη μόνωση της οικίας σας και τις εξωτερικές συνθήκες για να ενεργοποιήσει αυτόματα τη θέρμανση, αλλά και λειτουργία Auto-Care κατά την οποία σας ενημερώνει όταν το επίπεδο μπαταρίας του είναι χαμηλό ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία. Κάθε μήνα μπορείτε να λαμβάνετε μια ενημέρωση σχετικά με το χρηματικό ποσό που έχετε εξοικονομήσει και να ρυθμίσετε μόνοι σας το πρόγραμμα με βάση τις προτιμήσεις σας, ενώ στην εφαρμογή της Netatmo είναι καταγεγραμμένο το ιστορικό θερμοκρασίας της οικίας και του θερμοσίφωνού σας. Το Smart Thermostat διαθέτει ένα μοντέρνο, μινιμαλιστικό design ημιδιαφανούς κύβου από πλεξιγκλάς.

  •  Nest Smart Thermostat της Google (3ηςΓενιάς)

 

Είναι ο πρώτος θερμοστάτης που πιστοποιεί το ENERGY STAR. Μαθαίνει τι θερμοκρασία σας αρέσει και χτίζει ένα χρονοδιάγραμμα συμφωνά με τον δικό σας τρόπο ζωής. Μπορεί να ανιχνεύει την παρουσία σας ή όχι και να πράττει ανάλογα. Από το 2011, ο Nest Thermostat έχει εξοικονομήσει δισεκατομμύρια kWh ενέργειας σε εκατομμύρια σπίτια παγκοσμίως. Και ανεξάρτητες μελέτες έδειξαν ότι έσωσε τους ανθρώπους κατά μέσο όρο από 10% έως 12% στους λογαριασμούς θέρμανσης και κατά 15% στους λογαριασμούς ψύξης, στη περίπτωση που συνδεθεί και με το σύστημα ψύξης. Διατηρεί ιστορικό δεδομένων για να μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή θέλετε μέσω του κινητού σας (android ή iOS) ή άλλης συσκευής αναλυτικά πότε χρησιμοποιείται περισσότερη ενέργεια και πότε όχι. Επιπρόσθετα σας ενημερώνει όταν προκύψει κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία με ειδοποίηση στο κινητό.

Με τη χρήση του Nest Sense, το Nest Thermostat προσαρμόζεται στις ανάγκες του χώρου σας, όπως πόσο χρόνο χρειάζεται να ζεσταθεί επαρκώς, σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία. Προσαρμόζεται και προσαρμόζει το σύστημα θέρμανσης ή ψύξης σας και το καθιστά ακόμα πιο αποτελεσματικό. Έτσι, ενώ ανοίγετε τον θερμοστάτη ή τον απενεργοποιείτε, οι αλγόριθμοι Nest Sense υπολογίζουν χιλιάδες πράγματα στο παρασκήνιο και επαναπροσδιορίζουν τις λειτουργίες του λέβητά σας ή του συστήματος ψύξης σας.

Επίσης το Nest Protect ανιχνεύει αν θα υπάρξει κάποια διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα ή καπνός και φωτιά στο σύστημα θέρμανσής ή ψύξη σας και σας προστατεύει απενεργοποιώντας το.

 

Συμφωνά λοιπόν με τα παραπάνω για να μειώσετε το κόστος θέρμανσης και ψύξης μπορείτε να προβείτε στην αντικατάσταση ενός συμβατικού θερμοστάτη με ένα ‘’έξυπνο’’. Σε κάθε περίπτωση η εξοικονόμηση που θα έχετε θα είναι κατά μέσω όρο από 10-37% αναλόγως τον τύπο (αέριο, πετρέλαιο, πέλλετ κ.λ.π) θέρμανσης, που διαθέτετε αλλά και του εξοπλισμού σας.

 

ΠΗΓΕΣ: digitalistmag pcmag nest nexion greengrounds sciencedaily